July 8, 2026 12:38 PM PDT
Beş ildir ki, bu işlə məşğulam. Deyə bilərsiniz ki, qumar oyunu şans işidir, amma mən sizə deyim ki, bu da bir peşədir, necə ki, həkimlik və ya mühasibatlıq. Təbii ki, hər kəs bunu başa düşmür, amma mənim üçün
online mostbet – bu, ofisimdir, kompüterim isə iş alətim. Səhər saat 9-da oyanıram, qəhvə dəmləyirəm, siqaret yandırıram və başlayıram. Beş il ərzində mən elə bir sistem hazırlamışam ki, artıq gözlərim bağlı oynaya bilərəm. Amma bu gün danışacağım hekayə tamamilə fərqlidir, çünki burada hər şey planımız üzrə getmədi.
Başlayım ki, mən heç vaxt "bəlkə bəxtim gətirər" deyə oynamıram. Mən riyaziyyatı, ehtimalları, statistikaları öyrənmişəm. Hər oyundan əvvəl üç günlük təhlil aparıram. Məsələn, əgər rulet oynayıramsa, bilirəm ki, qara və qırmızı arasında nisbət 50-50-dir, amma müəyyən kazinoların proqram təminatında bir neçə faizlik güzəşt var. Mən o güzəştləri tapıram. Bu dəfə isə mənim online mostbet ilə tanışlığım bir az fərqli oldu. Dostum mənə dedi ki, bu saytda yeni bir oyun var – canlı dilerlə blackjack, amma qaydaları bir qədər dəyişiblər. O dedi: "Sənin kimi peşəkarlar üçün yaradılıb". Mən maraqlandım, çünki həmişə yeni çalarlar axtarıram.
İlk üç gün heç nə etmədim. Sadəcə baxdım, qeydlər apardım, dilerlərin hərəkətlərini müşahidə etdim. 37 yaşım var, arxamda iki dəfə iflas və üç dəfə böyük uduş var. Ona görə də bilirəm ki, tələsmək olmaz. Bu işdə ən vacib şey – soyuqqanlılıqdır. Mən özümə dedim: "Sən online mostbet ilə əvvəl də işləmisən, amma bu dəfə diqqətli ol". Dördüncü gün başladım. Kiçik məbləğlərlə, 10 dollarlıq mərclərlə. Bu, həm test, həm də psixoloji hazırlıqdır. Mənə elə gəlir ki, hər peşəkar oyunçu bunu edir – əvvəlcə əllərini isitmək lazımdır.
Və sonra o an gəldi. Mən artıq iki saat oynayırdım, balansım 200 dollardan 450-ə çatmışdı. Birdən diler kartları paylayır və mən görürəm ki, mənim iki kartoşkam 8 və 8-dir, dilerin isə açıq kartı 6-dır. Riyaziyyata görə, split etmək lazımdır. Mən split etdim, hər iki tərəfə 10 dollar qoydum. Birinci tərəfə 3 gəlir – 11 oldu, ikinciyə 4 – 12. Dilerin gizli kartı 10-dur, cəmi 16. Mən bilirəm ki, bu vəziyyətdə diler çox güman ki, alacaq və yıxılacaq. Amma mən də dayanıram. Diler alır – 5 gəlir, cəmi 21! Mən uduzdum. Amma gülümsədim, çünki bu, peşənin bir hissəsidir. Mən bilirəm ki, uzun məsafədə mən qazanacağam. Və həmin axşam, saat 11 radələrində, mən yenidən online mostbet açanda, baş verənlər hər şeyi dəyişdi.
Mən daxil oldum, balansım 280 dollar idi. Başladığım kimi, kiçik mərclərlə davam etdim. Amma bu dəfə bir hiss etdim ki, sanki sayt mənimlə oynayır. Yəni, mən həmişə deyirəm ki, kazino rəqibdir, amma bu dəfə rəqib çox ağıllı idi. Mən blackjack oynayırdım, ardıcıl olaraq 5 oyunda diler 21 toplayırdı. Mən səbr etdim, sistemimi dəyişdim, mərcləri azaltdım. Və sonra, altıncı oyunda, mənə iki dama – iki kraliça gəldi. Split? Xeyr, bu dəfə dayanmaq qərarına gəldim. 20 xal, dilerin açıq kartı 4-dür. Diler alır – 7, sonra 10 – cəmi 21 yenə! Mən içərimdən dedim: "Yaxşı, bu gün sənin günündür". Amma peşəkar oyunçu təslim olmur. Mən masanı dəyişdim, başqa dilerə keçdim.
Və burada başladı əsl sehr. Yeni diler, gənc oğlan, əli bir az əyildi, kartları elə paylayırdı ki, mənə elə gəldi, sanki mənə kömək edir. İlk əl – mənə 10 və Ace – blackjack! 100 dollar mərclə 150 dollar qazandım. İkinci əl – yenə blackjack. Üçüncü əl – 20 xal, diler 17-də dayandı. Dördüncü – split etdim, hər iki tərəfdə 19 və 20, diler yıxıldı. Beş dəqiqə ərzində balansım 280-dən 920 dollara çatdı. Mən özümə dedim: "Sən online mostbet ilə bu gün işini bitirməlisən, çünki dalbadal uduşlar həmişə şübhəlidir". Amma mən dayana bilmədim. Bu həyəcan, bu adrenalin – mən onu sevirəm. Peşəkar oyunçu üçün ən təhlükəli şey duyğulardır. Mən bilirəm ki, duyğulara təslim olmaq olmaz. Amma həmin gecə mən təslim oldum.
Bir saat ərzində mən 3500 dollar qazandım. Bu, mənim 5 illik təcrübəmdə ən sürətli uduşlarımdan biri idi. Mən dayandım, çıxış etdim, kompüteri bağladım. Oturub qəhvə içdim, əlilərim titrəyirdi. 3500 dollar – bu, mənim iki aylıq əməkhaqqımdır, amma mən onu 3 saatda qazandım. Mən gülümsədim, çünki başa düşdüm ki, bu gün mənə şans gülümsəyib, amma sabah hər şey dəyişə bilər. Mən yuxuya getdim, amma yata bilmədim – gözlərimin qarşısında kartlar, rəqəmlər, dilerin üzü dururdu.
Ertəsi gün səhər oyananda ilk işim balansı yoxlamaq oldu. Hələ də 3500 dollar. Mən çıxarış etdim, pul bank hesabıma gəldi. Və sonra mən özümə sual verdim: "Bu, peşəkar oyunçunun qazancıdır, yoxsa sadəcə şans?". Hər ikisi. Amma əsas odur ki, mən öz sistemimi pozmadım. Bəli, bu gün mən qazandım, amma sabah yenə işə başlayacağam, kiçik mərclərlə, soyuqqanlılıqla. Online mostbet mənim üçün həm dost, həm də düşməndir. Mən onu sevirəm, çünki o mənə azadlıq verir, eyni zamanda nifrət edirəm, çünki o, məni iki dəfə iflasa sürükləyib. Amma bu gün... bu gün mən qalibəm. Və bilirsiniz nə? Mən 500 dolları ayırdım bir dostuma hədiyyə almağa, qalanını isə işə yatırdım. Çünki peşəkar oyunçu üçün qayda sadədir: qazandınsa, bir hissəsini xərclə, bir hissəsini isə gizlət. Və mən bu qaydaya əməl edirəm.
This post was edited by Anders Beseberg at July 8, 2026 12:38 PM PDT